Ah imala sam i ja jednom kokoske(pisala sam vec ovde).
Nagovorila me moja drugarica Elide,kao ajde,ajde bas je fino pa imas sveza jaja.I tako ja k`o besposlena baba(naposala sam "kao"!) kupim desetak kokoski.Napravimo im lep luksuzni kavez na sprat i fino.Bila jaja nevidjena!A ni slucajno da nesto kao koljem i jedem,jer sam bila emotivno vezana za te kokosle iako su bile bezbrazne,sacuvaj boze!!!
Ali imale su tuznu sudbinu!
Jednom su Manguste pojele 2 kokoske (ne znam kako se zove ta zivotinja na srpskom).I potmanile bi ih sve da moji psi ne poubijase Manguste!
Onda su bila 4 pilica.U toku noci moj pas Djoki,iskopa ispod ograde i ubije majku kokosku.U toku iste noci umre i jedno pile od zime.Ni slucajno da ostale kokoske prisvoje te pilice,toliko su bile pokvarene.
Onda uzmem presotala 3 pilica i stavim u jednu sobu,sve sa vestackom patkom od plisha koja je imala i krila.Tako su oni spavali sa patkom,grejali se i bilo sve u redu.Cak sam im i imena dala.Cekala sam da malo odrastu pa da ih vratim u kavez.A lom su pravili u toj sobi k`o da su majmuni a ne pilici.
Kad su malo poodrasli,pevcic je poceo vec da peva(bio jedan pevcic i dve kokice),vratim ih medju ostale kokoske.I to prezivese jer su ih one bile i kljuckale u glavu i nisu im davale da jedu.
Zatm je zavladala neka kokosija bolest.Svi pomrese osim jednog pevca i jedbne kokoske.I moja tri ljubimca pilica medju prvima.Bas sam se bila rasplakala.
Preostalog pevca i kokosku sam poklonila Mutukuu da odnese u selo i on se sav odusevio.Vec je sanjao farmu od hiljadu kokosaka i puno jaja i kako ce da se obogati.
Nisam htela da drzim vise kokoske jer su me ta tragedija bila bas rastuzila.
Ali i pevac i kokoska su ubrzo poginule u selu.Pojele ih Manguste,hebiga.