Africka kafana (za Mishu)

Blablaonica ;)

Re: Africka kafana (za Mishu)

Postby Afrikanka » Sat Jan 12, 2008 8:59 am

Ah imala sam i ja jednom kokoske(pisala sam vec ovde).
Nagovorila me moja drugarica Elide,kao ajde,ajde bas je fino pa imas sveza jaja.I tako ja k`o besposlena baba(naposala sam "kao"!) kupim desetak kokoski.Napravimo im lep luksuzni kavez na sprat i fino.Bila jaja nevidjena!A ni slucajno da nesto kao koljem i jedem,jer sam bila emotivno vezana za te kokosle iako su bile bezbrazne,sacuvaj boze!!!
Ali imale su tuznu sudbinu!
Jednom su Manguste pojele 2 kokoske (ne znam kako se zove ta zivotinja na srpskom).I potmanile bi ih sve da moji psi ne poubijase Manguste!
Onda su bila 4 pilica.U toku noci moj pas Djoki,iskopa ispod ograde i ubije majku kokosku.U toku iste noci umre i jedno pile od zime.Ni slucajno da ostale kokoske prisvoje te pilice,toliko su bile pokvarene.
Onda uzmem presotala 3 pilica i stavim u jednu sobu,sve sa vestackom patkom od plisha koja je imala i krila.Tako su oni spavali sa patkom,grejali se i bilo sve u redu.Cak sam im i imena dala.Cekala sam da malo odrastu pa da ih vratim u kavez.A lom su pravili u toj sobi k`o da su majmuni a ne pilici.
Kad su malo poodrasli,pevcic je poceo vec da peva(bio jedan pevcic i dve kokice),vratim ih medju ostale kokoske.I to prezivese jer su ih one bile i kljuckale u glavu i nisu im davale da jedu.
Zatm je zavladala neka kokosija bolest.Svi pomrese osim jednog pevca i jedbne kokoske.I moja tri ljubimca pilica medju prvima.Bas sam se bila rasplakala.
Preostalog pevca i kokosku sam poklonila Mutukuu da odnese u selo i on se sav odusevio.Vec je sanjao farmu od hiljadu kokosaka i puno jaja i kako ce da se obogati.
Nisam htela da drzim vise kokoske jer su me ta tragedija bila bas rastuzila.
Ali i pevac i kokoska su ubrzo poginule u selu.Pojele ih Manguste,hebiga.
Afrikanka
Pisac trilera

Postby misha » Mon Jan 14, 2008 7:53 am

Manguste to su možda mungosi? Liči mi ime.
Tako to je to sa živinom. Gde se ima tu se šteti. Tako je meni kazao jedan seljak kada mi se krava prejela prekrupe pa pobacila tele. I onda smo da bi spasli kravu morali da joj vadimo mrtvo tele.
Da mnoga iskustva su bolna ili ružna ali se navikne. Pogotovo sa životinjama. Naročito kada se vežeš za njih.Na primer kada sam prodavao krave ( a znao sam da će da završe u klanici ) osećao sam se jako bedno. Kao da sam prijatelja izdao.
No bila se pojavila leukoza u Srbiji i zaista nisam želeo da reskiram da mi deca piju leukozno mleko.
Dakle to je tako sa životinjama.
Jednom mi je čopor pasa uleteo dvorište jer nisam zatvorio dobro vrata. I preko noći mi odneo dvadesetak kokošaka.
takodje mi sestra donela nekog psa da ga udomi koji mi je poklao 5 ćuraka. I nije pas kriv nego ja koji sam se sažalio na sestrinu kuknjavu i platio cenu svoje dobrote.
I tako sve su to stvari koje se dešavaju.
No ne treba sve gledati crno. Već se učiti iz iskustva. Zato narod stoku i naziva BLAGO.
A Blago ( dragocenosti) se paze i čuvaju.
Ja sada imam samo dva džukca koja mi ni za šta ne služe i ukoliko budem zapatio živinu. Moraće da lete na prvi znak da u živini vide plen.Njihov instikt je da sve iz dvorišta razvijaju i da čuvaju teritoriju. Pa tako ili se naviknu na živinu ili neko mora da strada. To zavisi i od gazde. Jer mogu da ga obuzdaju ukoliko zaključe da su pod tvojom zaštitom i ako te poštuju.
No pametnije je nabaviti prvo živinu pa tek onda kuče.
Koji će da raste sa njima i kasnije da ih čuva.
Tu treba izbegavati sve lovačke pse jer to ne ide zajedno. Najbolji su avlijaneri. Tj uzeti kuče od nekoga koga znaš da mu pas lovi pacove ali ne dira živinu.
Eto sve to ima neka pravila ako nećeš da doživiš traumu.
Takođe i vakcinacija živine je mudra odluka.
A najbolje je da slušaš iskustva nekoga ko se uspešno bavi sa time. O onda se ne praviš pametan nego ćutiš i učiš.
I ne pametuješ i misliš kako su seljaci glupi a ti školovan pa izmišljaš neke svoje sisteme koji se kasnije ipak pokažu pogrešnim.
:joker:

Eto toliko o tome.

Pozdrav i Sretna Srpska Nova godina ako neko slavi.
misha
Stariji kosmonaut

Postby misha » Thu Jul 03, 2008 4:37 am

Samo na Brzinu da se javim da sam živ i zdrav . Malo sam cituckao. Na poslu nemam net paaa. :scratch: I tako manje slobodnog vremena manje neta i druzenja. :geek:
misha
Stariji kosmonaut

Postby mlekce » Fri Jul 04, 2008 10:38 pm

:cheers: :cheers: :cheers:
A vec sam se zabrinula gde nam nestade.
:sunny:
Ja sam spora, ali dostizna!;-)
mlekce
Tajni Agent

Postby misha » Sun Nov 09, 2008 5:39 pm

Evo. Baš me nešto nema ali ste mi svi dragi. Odvukle me misli na drugu stranu. Takav je život odvuče te a ni ne znaš. A i ne znam šta bih ja vama pričao. :salute:
Pozdrav svima i tebi mlekce
misha
Stariji kosmonaut

Postby Afrikanka » Tue Nov 11, 2008 6:28 am

:cheers: dobro se vratio Misho. :cyclopsani:

Mada uvek kad ti pozelim dobrodosliciu ti nestanes na godinu dana.Pa ce i sada tako da bude :rr: :blackeye:
Afrikanka
Pisac trilera

Postby misha » Sun Nov 16, 2008 6:16 pm

Afrikanka wrote::cheers: dobro se vratio Misho. :cyclopsani:

Mada uvek kad ti pozelim dobrodosliciu ti nestanes na godinu dana.Pa ce i sada tako da bude :rr: :blackeye:

Ma ja dodjem pa vas prebrojim vidim sve u redu svi živi zdravi i veseli paa eto. Popijem kaficu nešto pročitam od tvojih pisanija pa odem dalje.
A sad ako dodjem i 31 decembra ee onda može da se desi da se vidimo dogodine :santa:
misha
Stariji kosmonaut

Postby misha » Thu Mar 18, 2010 5:03 am

Evo me jopet. Puno pozdrava svima nadam se da ste živi i zdravi :salute: :thumbleft:
misha
Stariji kosmonaut

Postby Afrikanka » Mon Apr 05, 2010 9:39 am

Ijuuu ne videh ovaj post!Ne gledam taj Chat.Navika, furam odmah na Afriku.

Izvini Misho!
Jesmo dobro i zdravo sto i tebi zelimo.
Kako si ti, kako familija?
Dodji malo cesce, bar svake 3 godine a ne kao sad svakih 6 :rr:

Pozdrav :sunny:
Afrikanka
Pisac trilera

Postby Master Yoda » Wed Apr 07, 2010 10:55 am

Dobrodosao nazad :)
Master Yoda
Site Admin